WELKE GLAZEN BIEDT VISIONALS EN HOEVEEL KOSTEN DE GLAZEN?

Bij Visionals komen al onze monturen standaard met één paar hoogwaardige enkelvoudige kunststof glazen. Voor een klein extra bedrag bieden wij de optie om onze monturen te voorzien van Comfort of Premium glazen.

WAAR MOET IK REKENING MEE HOUDEN BIJ HET KIEZEN VAN MIJN BRILLENGLAZEN?

De keuze van uw brillenglazen heeft een groot invloed op hoe uw bril er uit zal zien en aan zal voelen wanneer u deze draagt. Aspecten om rekening mee te houden:

Materiaal keuze: Glas of kunststof?
Coatings (extra gehard, super antireflectie, clean coat, super oleofoob)
Wat is een brekingsindex en wat betekent het voor mijn brillenglazen?

MAAK ONLINE EEN AFSPRAAK
ONLINE AFSPRAAK MAKEN
EENVOUDIG AFSPRAAK MAKEN ONLINE
ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Extra gehard, super antireflectie, clean coat, super oleofoob coating… Wat betekenen deze opties?

Extra gehard

Het oppervlak van het kunststof brillenglas is van nature zachter dan dat van een brillenglas gemaakt van glas. Daarom worden alle kunststof brillenglazen bij Visionals extra gehard. Dit geeft extra bescherming tegen krassen.

Super antireflectie
Alle brillenglazen van Visionals worden standaard voorzien, zonder extra kosten, van een super antireflectie laag dat vervelende weerkaatsing van het licht elimineert.

Clean coat

Met clean coat blijven uw brillenglazen langer schoon en zijn ze makkelijker schoon te maken. Clean coat is water en stof afstotend wat vuil ervan weerhoudt om te hechten aan het oppervlakte van de brillenglazen.

Super oleofoob coating

Voor €19,- extra kunt u uw brillenglazen laten voorzien van een super oleofobe coating. Met deze coating worden uw glazen optimaal beschermd tegen water, vuil en vet. Door de vuil afstotende laag zijn uw glazen veel makkelijker schoon te maken en blijven deze ook langer schoon en helde

Wat is de brekingsindex en betekent het voor mijn brillenglazen?

Wij gebruiken verschillende type kunststof voor de brillenglazen, met verschillende diktes en brekingsindexes. Dit betekent dat zelfs mensen met hogere waarden, die dus dikkere brillenglazen nodig zouden hebben, kunnen profiteren van dunnere en lichtere brillenglazen die comfortabeler zijn om te dragen. Makkelijk gezegd, des te hoger het brekingsindex, des te dunner het brillenglas zal zijn. Als u hoge waarden heeft, adviseren wij u om brillenglazen te kiezen met een hogere brekingsindex.

‘Standaard’ glazen hebben een brekingsindex van 1.5. Doorgaans zijn deze geschikt voor monturen met volledige rand en zijn geschikt voor correctiewaarden tot +/- 2 dioptrie. Met correctiewaarden hoger dan 2 dioptrie of semi-randloze en randloze monturen, moeten de brillenglazen dunner en flexibeler zijn met een brekingsindex van 1.6 (‘Comfort’ glazen). Deze glazen zijn ongeveer 20% dunner dan standaard glazen en worden aangeraden voor correctiewaarden variërend van +/- 2 en +/- 4 dioptrie. Extra dunne glazen, wat wij onze ‘Premium’ glazen noemen, hebben een brekingsindex van 1.67 en zijn ongeveer 40% dunner dan standaard brillenglazen, om hogere correctiewaarden te corrigeren tot +/- 8 dioptrie.

Aanbevolen brekingsindex voor uw ogen:

Belangrijk: Na het invoeren van uw voorschrift, zal Visionals automatisch de juiste brekingsindex voor uw glazen aanraden. Het wordt aanbevolen dat, voor een bril met bijzonder grote glazen, het eerst volgende dunste materiaal wordt gekozen. Dit zal een beter uitziend eindresultaat geven. Voor een randloos montuur, waar sprake is van meer flexibiliteit in het frame, is een brekingsindex van 1,60 of 1,67 het meest geschikt en zal uw bril extra duurzaamheid geven. Als u niet zeker weet welke glazen u moet kiezen, kunt u altijd onze experts vragen. Bel gratis onze winkel op 075 – 641 49 79 of contacteer ons via email op winkel@visionalsoptiek.nl.

SFEER CORRECTIEWAARDEN
0 TOT ±2 DPT ±2 TOT ±4 DPT MEER DAN ±4 DPT
Aangeraden brekingsindex 1.50 1.60 1.67
Aangeraden glazen Standaard Comfort Premium

Hoge correctiewaarden en glazen met prisma

isionals glazen kunnen worden geleverd voor correctiewaarden tussen +8 dioptrie en -9 dioptrie (sfeerwaarde) en ±4 dioptrie (cilinderwaarde). Indien u glazen nodig heeft met deze waarden of u heeft glazen met prisma nodig, kunt u contact opnemen met onze klantenservice op telefoonnummer 075 – 641 49 79 of via email op winkel@visionalsoptiek.nl

Welke fabrikant levert de glazen van Visionals?

Bij Visionals gebruiken wij brillenglazen van de hoogste kwaliteit van Seiko Optical en andere bekende merken. Alle glazen hebben 100% UV-bescherming en zijn behandeld met een super antireflectie coating om schittering te voorkomen en een oppervlakte coating om te beschermen tegen vuil en krassen.

bel voor een afspraak